Корисничка поддршка:
Македонски English

Клипинг 2019

Република, 3.12.2019

Објавена книгата за деца „Уципуци си го бара домот“ од Зане Зуста

 

Нова Македонија, 21.11.2019

„Играта“ од Алесандро Барико на македонски

 

Република, 20.11.2019

„Антолог“ објави нов роман од Алесандро Барико

 

Денар, 20.11.2019

Издавачката куќа Антолог ја збогатува својата понуда со новата книга „The Game“

 

Радио Слободна Европа, 3.10.2018

Петтиот „БукСтар“ со поглед „Отаде“

 

Поп ап, 3.10.2019

Петтиот „BookStar“ го носи кремот на европската литература во Скопје

 

Номадс, 3.10.2019

 

Започнува фестивалот BOOKSTAR 2019 под слоганот „Отаде“

 

 

МКЦ, 3.10.2019

BookStar 2019

 

Макфакс, 3.10.2019

Петто издание на Фестивалот на европската литература „BookStar“ / „Книжевни ѕвезди“ од 7 до 10 октомври

 

Република, 3.10.2019

Петтото издание на Фестивалот на европска култура „Букстар“ под слоганот „Отаде“

 

Радио МОФ, 3.10.2019

Целосна програма за Фестивалот на европската литература „BookStar

 

Денар, 3.10.2019

Петто издание на Фестивалот на европската литература „BookStar“ / „Книжевни ѕвезди“ од 7 до 10 октомври

 

Трибуна, 3.10.2019

ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА ЕВРОПСКАТА ЛИТЕРАТУРА „BOOKSTAR“ / „КНИЖЕВНИ ЅВЕЗДИ“ ОД 7 ДО 10 ОКТОМВРИ

 

Номадс, 24.9.2019

Антолог ја објави книгата „Двојно стакло“ од исландската авторка Халдора Тородсен

 

Номадс, 18.9.2019

Најава на BOOKSTAR V, фестивал за европска литература

 

Слободен печат, 24.9.2019

Објавена книгата „Двојно стакло“ од Халдора Тородсен

 

А1 он, 24.9.2019

Објавена книгата „Двојно стакло“ од Халдора Тородсен

 

Нова Македонија, 19.9.2019

Еден од најпродаваните чешки писатели на македонски

 

Номадс, 18.9.2019

Објавена книгата „Воспитувањето девојки во Чешка“ од Михал Вивег

 

Република, 18.9.2019

Објавена книгата „Воспитувањето девојки во Чешка“ од Михал Вивег

 

1 ТВ, 18.9.2019

Објавена книгата „Воспитувањето девојки во Чешка“ од Михал Вивег

 

Нова Македонија, 12.9.2019

Промоцијата на шведскиот роман „Во сенката на злосторот“

 

Номадс, 12.9.2019

Промоцијата на книгата „Во сенката на злосторот“ од Хелена Хеншен

 

Вечер, 10.9.2019

Промоција: „Во сенката на злосторот“ на Хелена Хеншен

 

Нова Македонија, 6.9.2019

Данскиот автор Јакоб Мартин Стрид на македонски

 

Република, 5.9.2019

„Антолог“ ја објави „Неверојатната приказна за џиновската круша“ од Данецот Јакоб Мартин Стрид

 

Денар, 5.9.2019

НЕВЕРОЈАТНАТА ПРИКАЗНА ЗА ЏИНОВСКАТА КРУША од данскиот автор Јакоб Мартин Стрид

 

Нова Македонија, 4.7.2019

Бестселерот „Повторно роден“ од Мацантини на македонски

 

Пост.мк, 2.7.2019

Објавен романот „Повторно роден“ од италијанската авторка Маргарет Мацантини

 

Центар, 2.7.2019

Објавен романот „Повторно роден“ од италијанската авторка Маргарет Мацантини

 

Екран, 2.7.2019

Објавен интернационалниот бестселер „Повторно роден“ од италијанската авторка Маргарет Мацантини

 

Скопје 1, 2.7.2019

Oбјавен романот „Повторно роден“ од Маргарет Мацантини

 

Макфакс, 2.7.2019

Објавен романот „Повторно роден“ од италијанската авторка Маргарет Мацантини

 

Република, 2.7.2019

Објавен романот „Повторно роден“ од италијанската авторка Маргарет Мацантини

 

Екран, 10.6.2019

Објавен романот „Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо

 

Мак прес, 10.6.2019

„НЕВИДЛИВИОТ ЧУВАР“ ОД БАСКИСКАТА АВТОРКА ДОЛОРЕС РЕДОНДО ОБЈАВЕН НА МАКЕДОНСКИ

 

Номадс, 10.6.2019

Објавен „Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо

 

 

МКД, 10.6.2019

Книгата „Невидливиот чувар“ објавена на македонски

 

МИА, 10.6.2019

„Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо објавен на македонски

 

Република, 10.6.2019

Објавен романот „Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо

 

А1 он, 10.6.2019

„Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо објавен на македонски

 

24 инфо, 10.6.2019

„Невидливиот чувар” од баскиската авторка Долорес Редондо објавен на македонски

 

Опсервер, 10.6.2019

„Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо објавен на македонски

 

Стандард, 10.6.2019

„Невидливиот чувар“ од баскиската авторка Долорес Редондо објавен на македонски

 

Нова Македонија, 30.5.2019

Шведската сензација „Човекот по име Уве“ на македонски

 

Cooltura, 30.5.2019

Објавена на македонски „Човекот по име Уве“ од шведскиот автор Фредрик Бакман

 

Либертас, 29.5.2019

„Човекот по име Уве“ преведен и објавен на македонски јазик

 

Независен, 29.5.2019

„Човекот по име Уве“ преведен и објавен на македонски јазик

 

Екран, 29.5.2019

„Човекот по име Уве“ од шведскиот автор Фредрик Бакман во издание на „Антолог“

 

Номадс, 29.5.2019

Човекот по име Уве од шведскиот автор Фредрик Бакман

 

Република, 29.5.2019

Објавен романот „Човекот по име Уве“ од шведскиот писател Фредрик Бакман

 

Нова Македонија, 24.4.2019

Францускиот бестселер „Совршената дадилка“ на македонски

 

Спектра, 23.4.2019

„СОВРШЕНАТА ДАДИЛКА“ од Лејла Силмани - прва книга со истакнат преведувач

 

Охрид скај, 23.4.2019

„СОВРШЕНАТА ДАДИЛКА“ ОД ЛЕЈЛА СЛИМАНИ –ПРВА КНИГА СО ИСТАКНАТ ПРЕВЕДУВАЧ НА КОРИЦАТА!

 

Република, 23.4.2019

„Антолог“ ја објави „Совршената дадилка“ од француската писателка Лејла Слимани

 

Нова Македонија, 12.4.2019

Роман од Норвежанката Ида Хегази Хојер на македонски

 

Република, 11.4.2019

„Прости ми“ – приказна за двете лица на љубовта од Норвежанката Ида Хегази Хојер

 

Вечер, 4.4.2019

Гостување на чешкиот писател: Шинделка ќе го промовира романот „Замор на материјалот“

 

24 инфо, 4.4.2019

Чешкиот писател Марек Шиншделка гостува во Скопје

 

Република, 4.4.2019

Чешкиот писател Марек Шинделка гостува во Скопје

 

Макфакс, 4.4.2019

Чешкиот писател Марек Шиншделка гостува во Скопје

 

Центар, 4.4.2019

Чешкиот писател Марек Шиншделка гостува во Скопје

 

Нова Македонија, 29.3.2019

Излезе македонски превод на романот „Стаклената река“

 

МКЦ, 28.3.2019

„Замор на материјалот“ – Марек Шинделка (Чешка)

 

Охрид скај, 28.3.2019

РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2005 ВО БУГАРИЈА – ИСТОРИСКА МИСТЕРИЈА ЗА БОГОМИЛСТВОТО

 

Република, 28.3.2019

„Антолог“ го објави романот „Стаклената река“ од бугарскиот писател Емил Андреев

 

Нова Македонија, 6.3.2019

Објавен романот „Оренда“ на Џозеф Бојден

 

Вечер, 6.3.2019

Нова книга: Индијанската приказна “Оренда” на македонски

 

Република, 5.3.2019

„Антолог“ ја објави „Оренда“, приказна за индијанските племиња од Канада

 

Нова Македонија, 30.1.2018

Бестселер-авторот на „Њујорк тајмс“ Крис Бохџалијан на македонски

 

Вечер, 28.1.2019

Нова книга: “Девојките од песочниот замок” од Бохџалијан

 

Република, 28.1.2019

„Антолог“ го објави бестселерот на „Њујорк тајмс“, „Девојките од песочниот замок“

 

Номадс, 23.1.2019

Антолог го објави наградуваниот роман од романецот Клаудиу М. Флоријан

 

Република, 21.1.2019

Наградуваниот роман „Времиња на игра. Детство во Трансилванија“ објавен на македонски јазик

 

Вечер, 15.1.2019

НОВА КНИГА ОД БАКМАН: “Баба ми ве поздравува и ви се извинува” на македонски

 

Скопско ехо, 14.1.2019

„Баба ми ве поздравува и ви се извинува“ во „Антолог“

 

Независен, 14.1.2019

Фредрик Бакман преведен на македонски јазик

 

МКД, 14.1.2019

Романот „Баба ми ве поздравува и ви се извинува“ преведен на македонски јазик

 

Република, 14.1.2019

„Антолог“ го објави романот „Баба ми ве поздравува и ви се извинува“ од мегаактуелниот писател Фредрик Бакман

 

Плус инфо, 14.1.2019

Фредрик Бекам конечно на македонски

 

Скопско ехо, 11.1.2019

Излезе од печат „Лорд Морд“ на Милош Урбан

 

Нова Македонија, 10.1.2019

Излезе „Лорд Морд“ – новиот роман на Милош Урбан

 

Вечер, 10.1.2019

Нова книга: “Лорд Морд” на Милош Урбан на македонски јазик

 

Охрид скај, 9.1.2019

Излезе нова книга од кралот на чешките готски трилери

 

Република, 9.1.2019

„Антолог“ го објави чешкиот трилер „Лорд Морд“ од Милош Урбан

 

Плус инфо, 9.1.2019

Излезе нова книга од кралот на чешките готски трилери