Корисничка поддршка:
Македонски English

Награди

Награда „Ванчо Николески“ на Друштвото на писателите на Македонија, за најдобра книга за деца, доделена на Александар Кујунџиски за И строфите растат (2013).

 

Награда „Енхалон“ на Струшките вечери на поезијата, на Мане Манушев за песна од стихозбирката Ќе (2013).

 

Награда „Специјално признание“ за преводна литература за 2014 година од Сојузот на преведувачите на Македонија.

 

 

1 награда: Најдобро илустрирана книга или сликовница меѓу 2 саема, Тино од мојот влез од Жарко Кујунџиски, илустрации Тхе Мичо.