Нема производи.

Европска приказна

  /  Европска приказна

Проектот Европска приказна / Europe (h)as a story e проект на Антолог кој го именувавме и го почнавме во 2013 година, со засилено објавување на книги од европски писатели, нешто што неформално го правиме од самите почетоци на издавачката куќа, но од наведената година сето тоа добива многу подлабока и покомплексна концепција.

Не само што објавуваме најмалку по неколку десетици квалитетни книги годишно од богатата европска литература, со посебен акцент на добитниците на Наградата за литература на Европската Унија, туку се грижиме истите да бидат иновативно и креативно претставени пред домашната публика, која не е само нем проследувач туку и учесник и соработник во ваквите настани и активности.

Со текот на времето, меѓу другото, стануваме препознатливи токму по објавувањето на овие дела и по гостувањата на познати писатели од цел свет. Несомнено, европската литература, со поддршката токму на Креативна Европа на Европската Унија, потпрограмата Книжевни преводи, станува сѐ повидлива и побарана од македонските читатели.

MADE IN EUROPE

EUROPE IS BRAVE NEW WOR(L)DS

UNITED WE READ!

BE U, B EU!

EUROPE IN BIG SMALL MOVES

MEMORIES OF OTHERS

EUROPE (H)AS A STORY!

TOP 10 NEWOMEN

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram