Нема производи.

Нема производи.

Книжарница на тркала

  /  Книжарница на тркала

Книжарницата на тркала (Books on wheels) е сосема нов и иновативен концепт, кој ги подигна на друго ниво достапноста на книгите и културата на купување книги.

Новата, подвижна книжарница на „Антолог“ официјално почна со работа на 17 март 2021 година на Плоштадот Македонија во Скопје, а оттогаш ја менува и ќе ја менува својата локација низ целата држава, доближувајќи ги сите најактуелни наслови и автори дури и на најнеочекуваните места.

Одамна размислувавме за можноста што повеќе да ги доближиме книгите до нашите читатели што секојдневно нè следат и нè поддржуваат, особено во оние места каде што за жал бројот на книжарниците и достапноста на книгите се на многу ниско ниво. Оваа нова и иновативна книжарница на тркала е следната приказна што ја испишуваме и на која сме особено горди. Атрактивната книжарница веќе патува низ целата земја за да биде што поблиску до книгољупците, задржувајќи го сепак оригиналниот уметнички концепт по кој како бренд сме препознатливи. Покрај богатиот асортиман на домашна и преводна литература за сите возрасти, идејата е и да прерасне во атракција што ќе обединува книжевни настани, промоции, средби и гостувања на автори.

Бидејќи во животот секој ред е важен – со храбри нови зборови, да создаваме прекрасни нови светови!

 

 

 

Програма

 

28 април 2022

10:00-19:00

кај споменикот „Крале Марко“, Прилеп

 

27 април 2022

10:00-19:00

плоштад „Магнолија“, Битола

 

26 април 2022

10:00-19:00

Градски плоштад, Кавадарци

 

20 април 2022

10:00-19:00

Градски плоштад, Штип

 

19 април 2022

10:00-19:00

паркингот спроти Кит-Го, Гевгелија

 

13 април 2022

10:00-19:00

кај Барабар Мезебар, Струга

 

12 април 2022

10:00-19:00

наспроти „Пуцко петрол“, Кичево

 

8 април 2022

10:00-19:00

Градски плоштад, Неготино

 

6 април 2022

10:00-19:00

пред театарот „Јордан Хаџи-Константинов Џинот“, Велес

 

1 април 2022

10:00-19:00

Градски плоштад, Куманово

 

31 март 2022

10:00-19:00

пред библиотека „Искра“, Кочани

 

3 септември 2021

10:00 – 20:00

пред Домот на културата, Пробиштип

 

2 септември 2021

10:00 – 20:00

пред Europe House, Крива Паланка

 

28 јуни 2021

10:00 – 20:00

пред Europe House, Струмица

 

 

24 јуни 2021

11:00 – 20:00

Градски плоштад, Демир Хисар

 

12 јуни 2021

10:00 – 20:00

Градски плоштад, Свети Николе

 

4 јуни 2021

10:00 – 20:00

Плоштад Македонија, Скопје

 

3 јуни 2021

10:00 – 20:00

Градски плоштад, Радовиш

 

20 мај 2021

10:00 – 20:00

пред театарот „Јордан Хаџи Константинов Џинот“, Велес

 

15 мај 2021

10:00 – 19:00

Плоштад Магнолија, Битола

 

14 мај 2021

10:00 – 19:00

Градски плоштад, Ресен

 

13 мај 2021

10:00 – 19:00

кај споменикот „Крале Марко“, Прилеп

 

8 мај 2021

10:00 – 19:00

Градски парк, Делчево

 

 

7 мај 2021

10:00 – 19:00

во близина на Домот на културата, Македонска Каменица

 

 

28 април 2021

10:00 – 19:00

Градски парк, Кочани

 

22 април 2021

10:00 – 19:00

пред НУ Библиотека „Кочо Рацин“, Тетово

 

21 април 2021

10:00 – 19:00

пред НУ Центар ца култура „АСНОМ“, Гостивар

 

16 април 2021

10:00 – 18:00

Градски плоштад, Кавадарци

 

15 април 2021

10:00 – 15:00 Градски плоштад, Штип

15:00 – 19:00 Мостот Пролет, Штип

 

10-11 април 2021

10:00 – 19:00

Градски парк, Скопје

 

9 април 2021

10:00 – 18:00

пред театар „Јордан Хаџи-Константинов Џинот“, Велес

 

1 април 2021

10:00 – 18:00

Градски плоштад, Куманово

 

28 март 2021

10:00 – 18:00

Градски парк, Скопје

 

27 март 2021

10:00 – 18:00

Градски парк, Скопје

 

18 март 2021

12:00 – 18:00

Плоштад Македонија, Скопје

 

17 март 2021

12:00 – 18:00

Плоштад Македонија, Скопје

Ваши предлози

 

Каде сакате да го видите Зборче?

 

Нашиот пријател Зборче и книжарницата на тркала редовно ги менуваат локациите и ги исполнуваат вашите желби.

Каде следно сакате да го видите Зборче? Би го поканиле ли во своето место на живеење? Имате ли идеја за настани и манифестации на кои би сакале да земеме учество? Ваши сугестии како да се подобриме? Нова приказна што сакате да ја испишете заедно со нас и нашата патувачка книжарница?

Вашите предлози пишете ни ги на zborche@antolog.mk.

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram