Продажни места

  /  Продажни места

СКОПЈЕ

Книжевен центар Антолог – Дебар Маало

 • ул. Ѓорѓи Пулевски бр.29, лок.1
  Работно време: понеделник – петок од 08:30 до 16:30
  Телефон: 02/3201-007

Почитувани купувачи, замена на купените книги во нашите книжарници може да направите најмногу 15 дена од продажбата, и тоа задолжително со фискална сметка. Во спротивно, замената нема да биде извршена. Ви благодариме за разбирањето.

Книжарница Антолог - Центар

 • ул. Димитрие Чуповски бр.31, лок.1
  Работно време: понеделник – петок од 09:00 до 21:00, сабота 10:00 до 18:00
  Телефон: 02/6169-150

Достапни изданијата на: Антолог, Арсламина, Аксиома, Александра Давидовиќ, Анкх, Артконект, Ана Салтирова, Ана Цветаноска, Батапрес, Батев, Бегемот, Бигу академија, Блесок, д-р Бошко Караџов, Бранко Прља, Булевар Ослободување, Букленд, Васко Ташковски, Вера Антиќ, Верица Костова, Восток, Галикул, Гирланда, Готен, Ѓорѓи Мешков, Дејан Крстески, Димитар Колевски, Долорес Атанасова Лори, Друштво на писатели, Елизабета Баковска, Елоквента, Жарко Марковски, Збор, Здружение на социолози, Зоран Кардула, Зоран Милошевски, Иван Антоновски, Ивана Горичан, Ивана Јанева, Икона, Или-или, Импакта, Јосип Коцев, Јустинијана Секунда, Капка, Камелија Шојлевска, Култура, Културен живот, Кликер, Концепција, Корпус деликти, Љупчо Јолески, Љубомир Бранѓолица, Магор, Маја Трајковиќ, Мајвејв, Макавеј, Марјан Анѓеловски, Марко Китевски, Марко Трпески, Меѓународен славјански универзитет, Мартина, Милчо Манчевски, МиАн, Мирјана Ивановска, Никола Котески, Нов Вавилон, Од игра до претстава, Оливера Христовска, Орце Петковски, ПНВ публикации, Полица, Преплет, Прозарт, Приватен принт, Сано-мак (Александар & Aлександар), Сузана В. Спасовска, Сакам книги, Сигма прес, Слово, Словокулт, Слово љубве, Сказнувалка, Современост, Стефан Марковски, Стожер, Стремеж, Стрип квадрат, Тиноски, Тихомир Јанчовски, Табернакул, Три, Темплум, Фондација Славко Јаневски, Фуснота, Читај книга, Чудна шума.

Последна промена: ноември 2023.

Книжарница Три

 • ГТЦ Прв кат
 • Кафе-книжарница Три – Дебар Маало
 • TЦ Зебра мол
 • TЦ Ист гејт мол
 • TЦ Веро џамбо мол

Книжарница Или-Или

 • ул. Васил Главинов бр.3 локал 15

Космо Тинекс

 • Т.Ц. Зебра

Книжарница Сакам книги

 • ул. Васил Главинов бр.14/1 локал 3
 • ТЦ Капитол
 • Лептокарија

Книжарница Bookland

 • ул. Петричка бр. 6

Музеј на современа уметност

 • ул. Самоилова

Чудна шума

 • ул. Костурски херои 19/1/11

Книжарница Литература

 • ул. Македонија
 • ТЦ Сити мол
 • ТЦ Буњаковец
 • ТЦ Ист гејт мол
 • ТЦ Дајмонд мол

Книжарница Култура

 • Плоштад Македонија

Книжарница Полица

 • ул. Димитрие Чуповски 26/1-1

Апотека МКЦ

 • Кеј Димитар Влахов бр.15

Kaфе книжарница Буква

ул. Луј Пастер 3А-1

Книжарница Алби

 • Алби Тафталиџе
 • Алби Аеродром
 • Алби Центар

Книжарница Илика

 • Партизански одреди бр.7

Книжарница Бејкерстрит

 • Анкарска 31, локал 10

БИТОЛА

Кокпит-Урбаниум

 • Нов реонски пазар ламела бр.3/54
  Работно време: понеделник – сабота од 09:00 до 19:00

Книжарница Квин

 • Бул. Први мај бр.154
  Работно време: понеделник – петок од 09:00 до 17:00, сабота од 10:00 до 15:00
  Телефон: 071/655-486

Книжарница Литература

 • Широк сокак 40

Книжарница Култура

 • Ул. Дунав бр. 6 (на почеток од Чаршијата)
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 08:00 до 17:00
  Телефон: 047/520-774

Книжарница Book's House

  • ул. „Кирил и Методиј“ бр. 6

Работно време: понеделник – петок од 10:00 до 17:00, сабота од 10:00 до 16:00
Телефон: 070 344 085

КАВАДАРЦИ

Дирикон

 • ул. Мито Хаџи-Василев бр. 14
  Работно време: понеделник – сабота од од 07:30 до 21:00
  Телефон: 043/414-960

Книжарница Сплендид

 • ул. Мито Хаџивасилев 12
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 075/229-528

Офис плус

 • ул. Мито Хаџивасилев 9
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 15:00
  Телефон: 043/411-879

ОХРИД

Книжарница Просвета

 • бул. Св. Климент Охридски бр. 25а
  Работно време: понеделник – петок од 08:30 до 21:30, сабота од 08:00 до 16:00
  Телефон: 046/231-210

Книжарница Снежана

 • Ул. Јане Сандански 149
  Работно време: понеделник – петок од 07:30 до 21:00, сабота од 09:00 до 20:30
  Телефон: 046/253-509

ШТИП

Книжарница Мист

 • ул. Ванчо Прке б.б.
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 08:00 до 16:00
  Телефон: 032/386-415

Книжарница Венеција

 • ул.Тошо Арсов б.б.
  Работно време: понеделник – сабота од 07:00 до 20:00
  Телефон: 032/382-303

Книжарница Арт Кафе

 • кеј Маршал Тито бр. 16
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 14:00
  Телефон: 032/383-393

Книжарница Корнер

 • ул. Нобелова 1
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 14:00
  Телефон:

ВЕЛЕС

Книги Велес

 • Фејсбук продавница

ВЕЛЕС

Книжарница Збор

 • ул. Петре Алчев бр. 1

работно време: понеделник-сабота од 08:00 до 22:00

Ива 2003

 • Кај трговскиот центар
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 21:00, сабота од 08:00 до 21:00
  Телефон: 071/216-988
 • Кај Основниот суд
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 21:00, сабота од 08:00 до 21:00
  Телефон: 071/216-985

СТРУГА

Клио

 • ул. Маршал Тито бр.33
  Работно време: понеделник – недела од 08:30 до 21:00
  Телефон: 046/786-258

ВАЛАНДОВО

Џовани

 • ул. Моша Пијаде бр.2
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 077/392-494

РАДОВИШ

Атлас

 • ул. Ѓорче Петров бр.74
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 19:00, сабота од 09:00 до 16:30
  Телефон: 032/634-164

Сони мегастор

 • ул. 6ти Ноември“ бр.14
  Работно време: понеделник – петок од 09:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 18:00
  Телефон: 078/469-339

Цвеќарница Крин

 • ул. Коста Сусинов бр.14

Работно време: понеделник – петок од 09:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 16:00

Телефон: 070/444-941

ГЕВГЕЛИЈА

Офис плус

 • ул. Гоце Делчев 10-а
  Работно време: понеделник – петок од 09:00 до 17:00, сабота од 09:00 до 14:00
  Телефон: 075/310-342

Ние пром

 • ул. Маршал Тито 144
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 034/211-814

ТHE BOOK SHOP

 • ул. Ристо Фарсинин
  Телефон: 078 888 686

ГОСТИВАР

Офис плус

 • ул. Гоце Делчев б.б.
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 042/222-264

Книжарници „Култура“

 • Подружница 1: ул. „Браќа Ѓиноски“ бр. 69

Подружница 2: ул. „Гоце Делчев“ бр. 15

Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
Телефон:  042/218-681; 042/214-432

МАКЕДОНСКИ БРОД

Тобако-вест

 • ул. Маршал Тито 1-а лок.6
  Работно време: понеделник – сабота од 07:00 до 21:00
  Телефон: 078/318-389

ТЕТОВО

Хартија комерц

 • ул. Илирија бр. 90/2
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 044/330-500

Офис плус

 • ул. Илирија б.б., Палма Мол
  Работно време: понеделник – сабота од 10:00 до 22:00
  Телефон: 076/339-580

ПРИЛЕП

Книжарница Викели

 • ул. Сотка Ѓорѓиоски бр.17
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00
  Телефон: 070/332-266

Офис трејд

 • бул. Гоце Делчев бр.16
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 08:00 до 17:00
  Телефон: 048/411-770

Офис плус

 • ул. Марксова бр.1
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 15:00
  Телефон: 048/619-750

КУМАНОВО

Космо Тинекс

 • ул. Маршал Тито б.б. (Плоштад)

Книжарница Жаго

 • бул. Народна револуција бр. 41
  Телефон: 078/237-588

Книжарница Херби 1

 • ул. Трета македонска ударна бригада, бр.11
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 21:00, сабота од 08:00 до 18:00
  Телефон: 031/411-601

Трговски патник Роте

 • 077/569-048

Книжарница Херби 2

 • ул. Народна револуција бр.1
  Работно време: понеделник – петок од 07:00 до 21:00, сабота од 08:00 до 18:00
  Телефон: 031/411-600

Букси

 • ул. 3. Македонска ударна бригада бр.30
  Работно време:
  Телефон:

РЕСЕН

Матвеев

 • ул. Мите Богоевски бр.82 (кај стариот пазар)
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 19:30, сабота од 09:00 до 16:30
  Телефон: 047/550-927

Сим комерц

 • ул. Мите Трповски бр.6
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 047/551-589

СТРУМИЦА

Култура Сим

 • ул. Благој Јанков Мучето бр.15
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 19:00, сабота од 08:00 до 16:00
  Телефон: 034/347-101

Трејд консалтинг, книжарница 1

 • ул. Ленинова бр.14
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00, сабота од 09:00 до 17:00
  Телефон: 070/310-148

Книжарница Бонус

 • плоштад Гоце Делчев Струмица
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 19:00, сабота од 08:00 до 16:00
  Телефон: 077/741-444

Литература

 • ул. Благој Мучето бр. 4
  Телефон: 077530552

КРАТОВО

Ох мегдан

 • ул. Цветко Тонев бр.7
  Работно време: понеделник – петок од 07:30 до 20:00, сабота од 07:30 до 16:00
  Телефон: 031/483-093

БОГДАНЦИ

Рир компани

 • ул. Крушевска бр.32
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 20:00
  Телефон: 070/343-670

НЕГОТИНО

Кодиком

 • ул. Јане Сандански бр.17
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 21:00
  Телефон: 043/361-656

Книжарница Бонига

 • ул. Страшо Пинџур б.б. Неготино
  Работно време: понеделник – петок од 9:00 до 14:00 и од 16:00 до 20:00, сабота од 9:00 до 14:00
  Телефон: 043/520-558

ВИНИЦА

Кутлеш

 • ул. Маршал Тито бр.13
  Работно време: понеделник – сабота од 08:00 до 20:00
  Телефон: 070/533-914

СВЕТИ НИКОЛЕ

Меѓународен Славјански Универзитет (МСУ) „Гаврило Романович Державин“

 • ул. Маршал Тито бр.77
  Работно време: понеделник – петок од 08:00 до 15:00, сабота од 09:00 до 14:00
  Телефон: 032/610-603

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦИ

 1. antolog.mk
 2. kupikniga.mk
 3. http://www.bakerstreet.mk/

ИНСТАГРАМ И ФЕЈСБУК ПРОДАВНИЦИ

 1. @citaj_kniga
 2. @mybooks.mk

Е-КНИГИ

 1. Knigoteka.mk
 2. Boksy.mk
ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


  Потврдувам дека сум постар од 16 години.

  YouTube
  LinkedIn
  Share
  Instagram