Нема производи.

Денис Бојаров

  /  Денис Бојаров

Денис Бојаров

ДЕНИС БОЈАРОВ

Денис Бојаров е роден на 4 јуни 1987 година во Штип. Основното и средното образование ги завршува во Ра­довиш, а високото во ФЛФ „Блаже Конески“ – Скопје, на Катедрата за македонски јазик и јужнословенски јазици. Во последните петнаесетина години живее во Скопје и активно работи како преведувач од турски на македонски јазик и обратно во здружението „Румели Чичеклери – здружение за наука и култура – Скопје“, лектор е по македонски јазик, држи приватни часови по македонски на странци и е еден од авторите на Дигиталниот речник на македонскиот јазик. Вљубеник е во книгата и во книжевниот свет и честопати пишува свои осврти и видувања за прочитаните книги, кои неретко се објавувани и во списанија и весници. Неговите писанија се ценети и високо вреднувани и од издавачките куќи во Македонија. Меѓу другото, учествува на повеќе книжевни читања и е добитник на десет награди, од кои најмногу се радува на првата награда и трофеј за прво место за поетската творба „Афродита“ на литературната манифестација „Охридијада, 2018“; Прва награда за нај­добра поетска творба под наслов „Љубовта е најубава“ на поетската манифестација „Гордана Коцева, 2019“; Награда за убав стил на пишување поезија на литературната мани­фестација „Охридски бисер на поезијата, 2019“ и диплома за најдобар расказ под наслов „Нека играат децата“ на меѓународната манифестација за литература, уметност и култура „Планетопија, 2019“. „Нека играат децата“ е неговата дебитантска книга.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram