Нема производи.

Јусуф Сулејман

  /  Јусуф Сулејман

Јусуф Сулејман

ЈУСУФ СУЛЕЈМАН

Јусуф Сулејман е поет, есеист, романсиер, раскажувач, детски писател, преведувач, критичар. Роден е во 1950 година во Скопје, Република Македонија. Основно и средно образование завршил во Скопје, а студирал и право на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Пишува на ромски и на македонски јазик. Член е на Друштвото на писателите на Македонија (од 1988 година).

Селектирана библиографија:

Избор или изгор, роман, македонски,

Медалот на животот, раскази, ромски и македонски,

Прстен пред нишанот, поезија, македонски и ромски,

Смртното и бесмртното во литературата на Ромите, студија,

Улица на животот училиште, раскази, ромски и македонски,

Огледало на животот, раскази, ромски и македонски,

Толку ли се познаваме, поезија, ромски и македонски,

Сараево, поезија, ромски и македонски,

Скопје, поезија, ромски и македонски,

Орев, детска поезија, ромски и македонски,

Украдени години, поезија, ромски и македонски,

Плоштад, поезија, ромски и македонски,

Липите спроти Топаана, поезија, ромски и македонски,

Витлеем во Топаана, поезија, ромски и македонски,

Кога ластовиците ќе заминат, поезија, ромски и македонски,

Топаана, поезија, ромски и македонски,

На врвот на животот на иглата, поезија, ромски и македонски,

Ја најдоа Аџера, детска поезија, ромски и македонски,

Синиот залез на сонцето, поезија, ромски и македонски,

На Бит пазар, поезија, ромски и македонски,

Лале, поезија, македонски,

Со галии низ епохи, поезија, македонски и турски,

Федаин, поезија, македонски,

Не е време за елегии и меѓи, поезија, препев на албански,

Голтарот тој човек го научи да се бори, поезија, македонски,

Мансура, поезија, македонски.

Поврзани продукти

Алиџан
250,00 ден
Mangava lil
150,00 ден
Ананка
300,00 ден
ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.
    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram