Нема производи.

Нема производи.

Катерина Сапаловска

  /  Катерина Сапаловска

Катерина Сапаловска

Катерина Сапаловска дипломирала на катедрата за полски јазик на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Моментално е на магистерски студии на универзитетот во Лоѓ, Полска. Магистерскиот труд на кој работи се однесува на разговорниот полски јазик и фразеологијата поврзана со животни. Од својата прва студентска размена на Шлезискиот универзитет во Катовице има учествувано на неколку вакви размени. Откако се запознава со делото на авторите Анджеј Сапковски, Олга Токарчук и Мариуш Шчигел, пројавува голем интерес кон преведувањето. Сагата „Вештерот“на Анджеј Сапковски било инспирација за нејзиниот дипломски труд. Најголемо задоволство наоѓа во историјата на полскиот јазик, глотодидактиката и фотографијата.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram