Нема производи.

Нема производи.

Станка Бајлозова-Барламова

  /  Станка Бајлозова-Барламова

Станка Бајлозова-Барламова

Stanka Bajlozova

Станка Бајлозова-Барламова е родена на 6.2.1993 година. Во декември 2015 година дипломирала на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје при Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности. Во 2017 година ја објавила својата прва книга „Студентски портрет“ (збирка есеи – критики пишувани врз основа на дела од областа на современата македонска книжевност и врз основа на дела од областа на современите јужнословенски книжевности). Во текот на 2019/2020 година има објавено неколку раскази во електронското списание „Репер“. Од декември 2018 година работи во Домот на културата „25 Мај“ во Валандово.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram