Нема производи.

Стефчо Стефанов

  /  Стефчо Стефанов

Стефчо Стефанов

Stefco Stefanov

Стефчо Стефанов е роден на 04.02.1980 год. Живее во Гевгелија. Пишува, чита и објавува свои стихови често потпишувајќи се и како Аџамија. Има објавувано своја поезија во списанието „Маргина“, во првото македонско списание за хаику поезија „Мравка“, а има објавувано поезија и текстови и во електронското списание за урбани мисли „Чивилук“ во кое е еден од креаторите и уредувачите. Со негов текст и режија на театарскиот перформанс „Бројки“, како дел од аматерската театарска трупа „Кабаре 6“, има настапи на фестивалот за алтернативен театарски израз „FAKI“ во Загреб (2006, 2009). Објавува поезија во изданијата на глобалното движење „100 илјади поети за промена“ (2015, 2016, 2017 и 2018) и во сите годишни изданија на проектот „Метрички карван“ реализиран од библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија, започнувајќи од 2014 година.

Предава психологија во средно.

Жив е.

Сѐ уште мрда.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram