Нема производи.

Нема производи.

Весела Богдановиќ

  /  Весела Богдановиќ

Весела Богдановиќ

Vesela Bogdanovikj

Весела (Весе) Богдановиќ е родена во Битола на 28.5.1976 година, каде што живее и работи.

Средното образование го завршила на природно-матемаматичкиот смер во Гиманзијата „Јосип Броз Тито“ во Битола. Кариерата на детски едукатор ја започнала како дипломиран воспитувач на Факултетот за учители и воспитувачи и како дипломиран учител на Педагошкиот факултет во Битола. Од 2002 година работи како учителка во ОУ „Кочо Рацин“ во с. Ивањевци, општина Могила.

Сопруга и мајка, автор на низа проекти и работилници од областа на образованието, воспитанието, културата и екологијата.

Добитник е на признанието за најдобри едукатори во светот, прогласена е за светски амбасадор за образование, а наградувана е и со признанија за личност и дело на ниво на град, регион и држава.

Автор е на збирката детски бајки „Магични стапчиња шарени лижавчиња“, на интерактивната сликовница „Тајната на Сината Самовила“, на „Книга на тајните“, креативен прирачник за социјален и емоционален развој и на „Чудо од визбата“, бајковит прирачник за креативно размислување, претприемништво и медиумска култура.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram