Нема производи.

„Pismo.docx“ – промоција и изложба

  /  Галерии   /  „Pismo.docx“ – промоција и изложба

„Pismo.docx“ – промоција и изложба

На 10 ноември 2020 година во Уметничката галерија во Куманово се одржа изложба и промоција на книгата „Pismo.docx“ од Ана Јовановска и Бранислав Лукиќ Лука. Делото претставува еден некуриран дел од секојдневниот живот на две сосема различни индивидуи по род, пол, возраст, потекло, култура, националност, религија и убедување. Она што ги поврзува е желбата за комуникација и споделување. Преку нивните писма, читателот директно влегува во нивниот свет и интимна мисла, го следи нивниот развој и осознава и создава за себе нови перспективи за сите претходно наведени различности. На настанот имаше и изложба на илустрации поместени во книгата.

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram