Нема производи.

Нема производи.

Горан Трибусон Tag

  /  Posts tagged "Горан Трибусон"

ПРЕВЕДУВАЧИТЕ ПРАШУВААТ   Горан Трибусон (1948) е хрватски писател, професор по филмско сценарио и член на Хрватската академија на науките и уметностите. Критичарите го декларираат како еден од најважните претставници од генерацијата на борхесовците. Неговите романи се автобиографски и генерациски, со елементи

Во рамки на проектот Читаме заедно! (United we read!) издавачката куќа „Антолог“ ја објави книгата „Клуб на обожаватели“ од хрватскиот писател Горан Трибусон. https://a1on.mk/culture/knigata-klub-na-obozhavateli-od-goran-tribuson-prevedena-na-makedonski-jazik/

Критичарите го декларираат како еден од најважните претставници од генерацијата на борхесовците. Неговите романи се автобиографски и генерациски, со елементи од популарната култура и од митологијата на секојдневјето.     https://ekran.mk/2020/06/02/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0/

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram