Нема производи.

Март 2021

  /    /  Март (Page 2)

    Дигресија од машкиот шовинизам, артикулација на половото изртување   „Книга за жената и нејзините големини. Преродбенички мадригал за откровението, за музикалноста изведена од тишината на судбините, за биежот скриен под топлите пазуви и непокорливата насмевка. Жена, толкување на корпулентноста на бремето.“     Романот е

    „Најголем извор на страв се неразбирањето и површните информации. Во своите книги намерно не поставувам темел за стравот затоа што сакам да ја покажам сета апсурдност на тоа чувство.“ HNK Mostar, интервју со Кристина Гавран   9 март 2021 Издавачката куќа Антолог од

    „Доколку сакате нешто да се каже, побарајте го тоа од маж. Доколку сакате нешто да се направи, побарајте го тоа од жена.“ Ова пред многу години го кажала челичната леди – Маргарет Тачер. Како по обичај, во март многу се зборува

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.
    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram