Нема производи.

Нема производи.

Март 2023

  /    /  Март

  Што велите да замислиме едно нешто, еден поим за кој мислиме дека знаеме прилично многу, или, ете, отприлика речиси сè. А си дозволуваме да мислиме дека знаеме многу, бидејќи тоа нешто не е тајна, чувана и сокриена во ватиканските библиотеки, ниту

  „Еден ден испливав длабоко и погледнав во дното, толку длабоко и темно, и си реков: Не се плашам, не се плашам, не се плашам.“ Нахат Ел Хачми напишала мотивирачки роман кој ја истражува комплексноста на идентитетот, припадноста и борбата за себеоткривање.

    Возбудлива приказна за важноста на жените да бидат протагонисти на сопствениот живот и за тешкиот пат кон слободата. 21 март 2023 Издавачката куќа Антолог од Скопје со големо задоволство соопштува дека во рамките на проектот СОЗДАДЕНО ВО ЕВРОПА: МОЌТА НА РАЗЛИЧНОСТА ја

      13 март 2023 Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со големо задоволство соопштува: ОБЈАВЕНИ ДВЕ ЗНАЧАЈНИ ДЕЛА ОД СОВРЕМЕНИ БРАЗИЛСКИ АВТОРИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК! Неодамна од печат излегоа два романи од исклучително ценети и наградувани бразилски автори. Имено, станува збор за Даниел Галера

Роман за опојната привлечност на непознатото, роман за љубовта и пријателството, за потрагата по дом, за неможноста на простувањето, за апсурдот на заборавот, за отсуството како судбина и пред сè роман за утописката (не)моќ на зборот.     Издавачката куќа Антолог од Скопје со

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram