Нема производи.

Нема производи.

Ацо Гогов

  /  Ацо Гогов

Ацо Гогов

АЦО ГОГОВ

Ацо Гогов е роден на 24 ноември 1971 година во Струмица. Дипломирал на Катедрата за општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет Блаже Конески во Скопје. Вo2009  година  ја  објавил  книгата  куси  прози  „Географија  на  маленкоста“  во  издание  на „Антолог“ од Скопје. Во 2012 година ја објавил книгата куси прози и раскази „Единствен матичен  број“  во  издание  на  „Антолог“  од  Скопје.  Застапен  е  во  првата  македонска Антологија на песна во проза „Бденија и виденија“, 2013 година, издание на „Антолог“ од Скопје. Работи како драматург во Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram