Нема производи.

Нема производи.

Дарко Симуновски

  /  Дарко Симуновски

Дарко Симуновски

дарко крипто (1)

Дарко Симуновски е криптоексперт, портфолио стратег и главен уредник на веб-сајтот www.tokenpaddock.com. Роден е на 6 јули 1983 година во Кичево.

Првиот интерес за економија се раѓа од неговиот татко, Никола, кој бил економист, а првото образование го стекнува уште во средното училиште.

Од 2007 година почнува да инвестира во акции и во други финансиски средства.

Едукацијата за криптосветот почнува во 2017 година со успешно завршени едукативни курсеви за изучување на блокчејн-технологијата и криптовалути.

Со почетокот на Tokenpaddock од 1 октомври 2021 година, има редовен ангажман во публикување теми од криптосферата и водење криптоедукативни курсеви и семинари.

Дарко Симуновски е активен портфолио стратег и соработува со европски фирми и лица, со правење инвестициско портфолио. Исто така, работел и како надворешен консултант во два криптопроекти во отсекот на токеномија, односно економија на токени.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram