Нема производи.

Нема производи.

Димитри Соле Љубин

  /  Димитри Соле Љубин

Димитри Соле Љубин

ДИМИТРИ СОЛЕ ЉУБИН

Димитри Соле Љубин е роден во Велес, на 6 септември 1978 година. Со основно и гимназиско образование се стекнал во родниот град. Своето образование го продолжува на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Универзитетот во Перуџа, Италија. Се стекнал со титулата Професор по италијански јазик и книжевност и македонски јазик. Земал учество на повеќе фестивали и поетски средби во земјата и во странство. Во 2010 година е единствен претставник од Балканските земји на реномираниот фестивал Самерлид во Стразбур, каде се претставува со огромен успех. Тиражот од неговите „Соларни симболи“ – Макавеј 2004 и „Нож и пердув“ – Антолог 2010 е речиси целосно распродаден.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram