Нема производи.

Нема производи.

Елена Филиповска

  /  Елена Филиповска

Елена Филиповска

Screenshot_1

Елена Филиповска завршува додипломски студии од областа на лингвистиката при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и од областа на историјата и цивилизацијата при Конзорциумот ИКОН во Пиза. По студиски престој на Универзитетот во Калифорнија – Беркли, магистрира на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

Работи како наставник и истражувач во областа на методиката на настава од 2001 година. Освен за наставата, се интересира и за врската помеѓу јазикот и културата, за што организира работилници, предавања и пишува текстови. Како наставник по италијански јазик и македонски јазик за странци, предава во повеќе приватни и државни образовни центри, меѓу кои училиштето „Лингва линк“, гимназијата „Јосип Броз Тито“ и Филолошкиот факултет „Блаже Конески“.

Од 2014 година, се посветува само на настава по македонски јазик за странци, основајќи го центарот „Сказалка“.

Во 2020 го издава романот „Идол на ѕидот“. Во 2021 година ја издава „Macedonian Learner’s Grammar“, граматика на македонскиот јазик за странци.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram