Нема производи.

Нема производи.

Киро Кипроски

  /  Киро Кипроски

Киро Кипроски

Киро-Кипроски

Киро Кипроски е роден 1949 година во Гостивар. Тој е познат новинар и публицист, доајен на македонското новинарство. Првите новинарски текстови ги објавил уште како средношколец, а како студент на Економскиот факултет во Скопје соработувал со весниците „Млад борец“ и „Студентски збор“. Од 1968 до 2005 година бил постојан хонорарен дописник на весникот „Нова Македонија“, а од јуни 2016 година повторно соработува со првиот дневен весник во Македонија. Во периодот од април 2005 до април 2016 година беше постојан дописник на „Утрински весник“. Соработувал со Радио Скопје и со ТВ Скопје и со МРТ. Од 1974 година до неговото пензионирање во 2013 година беше вработен во Радио Гостивар како новинар-уредник на емисиите на македонски јазик во Радио Гостивар. Од 1993 до 1998 година беше член на Претседателството на Здружението на новинарите на Македонија.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram