Нема производи.

Нема производи.

Мане Манушев

  /  Мане Манушев

Мане Манушев

МАНЕ МАНУШЕВ

Мане Манушев е роден на 23.02.1983 година во Велес. Основното и средното образование го завршил во родниот град. Во 2006 година дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески” во Скопје на катедрата за Општа и компаративна книжевност. Магистрант на Институтот за општествени и хуманистички истражувања Евро-Балкан – Скопје, на отсекот Културолошки студии. Има настапувано на Струшките вечери на поезијата, на Ноќи без интерпункција, застапен е во проектот Уметноста е насекаде, во Антологијата на најмлада македонска поезија и проза Ветерот носи убаво време, а неговата поезија е објавена во зборниците Рукописи во Р. Србија и Оточје во Р. Словенија. Пишува поезија, кратки раскази и активно се занимава со проучување на ирската култура, историја, јазик и литература. Моментално e на привремен престој во Лондон, Велика Британија. Автор е на книгата Ќе која влезе во најтесниот круг на УНЕСКО нагадата.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram