Нема производи.

Нема производи.

Снежана Стојчевска

  /  Снежана Стојчевска

Снежана Стојчевска

СНЕЖАНА СТОЈЧЕВСКА

Снежана Стојчевска е родена во 1980 година во Скопје. Дипломира на Институтот за педагогија при Филозофскиот факултет во Скопје. Веќе девет години работи во „Квазар филм“ како координатор на продукција. Во 2012 година ја објавува првата поетска книга „Шеќер по подот“ во издание на „ИЛИ-ИЛИ“, како дел од едицијата „Русалки“, во која се јавува како уредник. „Под нулата“ е нејзиното второ дело, за кое ја добива наградата „Бели мугри“ за 2013 година, која ја доделува Домот на културата „Кочо Рацин“ од Скопје. Во 2015 година ја објави третата поетска книга „Модри фантазии“ во издание на издавачката куќа „Темплум“. Застапена е во повеќе антологии на младата македонска поезија, како и во антологијата на албански јазик „Гласот на водата“ во склоп на Меѓународниот поетски фестивал „Деновите на Наим“ во 2015 година. Во 2016 година настапува на Меѓународна книжевна средба во Велење, Словенија, каде што е објавена во антологијата на словенечки јазик „Фестивална антологија на изворна и преведена европска поезија на 21-виот век“. Настапувала на повеќе поетски фестивали во земјава и во странство.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram