Нема производи.

Нема производи.

Сузана В. Спасовска

  /  Сузана В. Спасовска

Сузана В. Спасовска

download

Сузана В. Спасовска е родена во јуни, 1972 год. во Ротердам, Холандија, дипломирала и магистрирала на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Ги објавила стихозбирките: И љубов и заговор (1996), Смртно писмо (2002), Божествена жена (2006) и Низ темјанот, еден лилјан (2014). Пишувала критичкотеориски текстови во дневните весници и во периодиката. Од 2003 година била еден од уредниците на книжевното списание „Разгледи“. Во 2006 година ја приредила антологијата на поновата македонска поезија „Пурпурни извори“ во издание на Струшките вечери на поезијата. Повремено зема учество на книжевни симпозиуми и конференции. Член е на Здружението за компаративна книжевност на Македонија и на Здружението на лекторите на Македонија. Работи како професионален лектор.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram