Нема производи.

Сузи Тенева

  /  Сузи Тенева

Сузи Тенева

СУЗИ ТЕНЕВА

Сузи Тенева е родена во Скопје. Дипломира на Институтот за филозофија при  Филозофскиот факултет во Скопје. Магистерските студии ги завршува на истиот Институт на тема: „Кантовото разграничување меѓу убавото и возвишеното“. Докторира на Институтот за филозофија на тема: „Гадамеровата херменевтика во естетиката на XX век“. Се занимава со истражувања од областа на естетиката. Досега ги има објавено следниве дела: студијата „Кантовото разграничување меѓу убавото и возвишеното“ (Скопје: „Аз-Буки“, 2011) и поетските збирки „Мисли и зборови“ (Скопје: „Антолог“, 2014), „Простори на љубовта“ (Скопје: „Панили“, 2023), „Лирски патувања“ (Скопје: „ПНВ“, 2023), „Портрети со зборови“ (Скопје: „Антолог“, 2023) е нејзина прва книга раскази.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram