Нема производи.

Зоран Радически

  /  Зоран Радически

Зоран Радически

Radiceski nova

Зоран Радически е книжевен преведувач, толкувач, поет, лингвист, полиглот и раскажувач. Роден е во 1985 година во Скопје, каде го завршил образованието.  Дипломирал и магистрирал на Катедрата за превод и толкување, отсек германски јазик и македонски јазик со лингвистика на Катедрата за јужнословенски јазици при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје. Зоран е искусен литературен преведувач кој главно преведува од холандски, германски, англиски и африкаанс на македонски јазик, но по потреба и од други јазици. Има преведено повеќе збирки и песни од различни европски и светски поети. Зоран е преведувач и толкувач на фестивалот Струшки Вечери на Поезијата, а посебно е ангажиран за платформата Версополис. Исто така, пишува поезија главно на македонски и англиски јазик во различни поетски жанрови. Досега има обвјавено една хаику збирка. Зоран течно зборува 10 светски јазици, а има солидни познавања од повеќе други јазици.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram