Нема производи.

Нема производи.

Гитара од палисандер – book trailer

  /  Видea   /  Гитара од палисандер – book trailer

Гитара од палисандер – book trailer

 

 

Црномурната Аша се бори со номадскиот начин на живот на своето племе. Сиромашната Роза, сопруга на страдален шумар, се бори да го нахрани своето бројно семејство и да го спаси мажот од сигурна смрт, но и да се спаси од селските предрасуди. Сиротица, која нема ни име ни паметење, се бори за својот маж без оглед дали е тој остарениот мајстор што изработува гитари Алберт или пак надарениот свирач на гитара Франк, кој е единствениот што заслужува да свири на скапоцениот инструмент од палисандер. Фаталната Габриела се бори за своето човечко битие бегајќи од мажот што освојува со своето магично тело и слободарски интелект, но и таинствени моќи. А врвната музичарка Петра се бори со животната дилема со која се борат многу успешни уметнички (и не само уметнички), а која може да се сведе на едно едноставно прашање – да се избере кариерата или мајчинството?

Сите нив ги поврзува и таа виртуозна гитара од палисандер, но и музиката за гитара, па и трите поглавја на овој мелодичен роман се именувани со музички поими – Глисандо, Пицикато и Вибрато.

 

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram