Нема производи.

Нема производи.

Даниел Џ. Сигел

  /  Даниел Џ. Сигел

Даниел Џ. Сигел

James Reese

Даниел Џ. Сигел, доктор по медицина, има дипломирано на Медицинската школа на Харвард, ги има завршено постдипломските медицински студии на УКЛА, од областа на педијатријата и детската, адолесцентската и возрасната психијатрија. Во моментов е клинички професор по психијатрија на Медицинската школа на УКЛА, кодиректор на Истражувачкиот центар за свесност при УКЛА, истражувач во Центарот за култура, мозок и развој и извршен директор на Институтот за свесност, едукативен центар посветен на промовирање на свесноста, сочувството и емпатијата кај поединците, семејствата, институциите и заедниците. Психотерапевтската практика на д-р Сигел во изминативе дваесет и пет години вклучува деца, адолесценти, возрасни, парови и семејства. Д-р Сигел е автор на повеќе познати книги како Родителство однатре нанадвор: Како подлабокото себеразбирање може да ви помогне да одгледате деца што напредуваат (заедно со Мери Харцел, магистер по едукација), Свесниот мозок, Свесност: Новата наука за лична преобразба и Умот во развој. Живее во Лос Анџелес со сопругата и двете деца. За повеќе информации за неговите едукативни програми и ресурси, ве молиме посетете ја drdansiegel.com.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram