Нема производи.

Нема производи.

Група автори – 2020. дневник

  /  Група автори – 2020. дневник

Група автори – 2020. дневник

Група автори - 2020. Дневник

Лана Басташиќ е родена во 1986 година во Загреб. Има објавено три збирки раскази, една стихозбирка и една детска книга. Добитничка е на повеќе регионални награди за раскази, поеизија и драма.

Луиза Бухарова работи како писателка, преведувачка и културна работничка. Уредничка е на колаборативната збирка раскази на затворенички од Женскиот затвор во Пожега. Основачка е на здружението „Скрибонаути“.

Румена Бужаровска (1981 г., Скопје, Македонија) е авторка на четири збирки раскази, студија за хуморот во современиот македонски и американски краток расказ и на книшка минификции. Нејзините збирки раскази се преведени и објавени во Хрватска, Србија, БиХ, Црна Гора, Словенја, Италија, Унгарија, Германија и САД. Таа е коорганизаторка и коавторка на Вечерите на раскажување женски приказни „ПичПрич“.

Данило Лучиќ е роден во Белград во 1984 година, каде што и дипломирал основни и магистерски студии по српска литература и јазик на Филолошкиот факултет. Коуредник е на „Босанска вила“, најстарото босанско-херцеговско списание. Се занимава со фотографија и видеоформати, објавува колумни и есеи во печатената и електронската периодика.

Дијана Матковиќ (1984 г.), авторка, преведувачка, новинарка и уредничка во Словенија. Организаторка е на голем број дискусии и трибини за медиумите, културата и општеството. На словенечки ги превела делата на Данило Киш, Андреј Николаидис, Огњен Спахиќ и други автори.

Никола Николиќ е роден во 1989 година во Подгорица. Завршил на Факултетот за политички науки, каде што и магистрирал. Расказите му се преведени на албански, англиски, македонски и на германски јазик. Уметнички директор е на Меѓународниот подгорички саем на книги и образование.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram