Нема производи.

Нема производи.

Петар Стојановски

  /  Петар Стојановски

Петар Стојановски

Petar Stojanovski

Петар Стојановски е роден 8 април 1988 година во Скопје. Основно училиште завршил во „Партенија Зографски“, а средно во „Ѓорѓи Димитров“. Студирал на Катедрата за географија на Природно-математичкиот факултет. Желбата за пишување му се јавува на дваесет и две години, а девет години подоцна, во 2019 го објавува својот прв роман „Странец под Алпите“, издание на „Мартина“. Веднаш потоа, во временски период од десет месеци, го пишува својот втор роман, „Храмот на натписите“, кој го завршува во февруари 2020 година, еден месец пред да се прогласи светската пандемија од вирусот Ковид-19. Романот излегува од печат во 2021 година.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram