Нема производи.

Сузан Сонтаг

  /  Сузан Сонтаг

Сузан Сонтаг

Сузан Сонтаг

Сузан Сонтаг (1933-2004)  е американска писателка, режисерка, филозофка, професорка и активистка. Главно пишувала есеи, но објавувала и романи. Своето прво поголемо дело го објавила во 1964 година. Активно пишувала и говорела за конфликтните подрачја и проблемите со нив, како што се Виетнамската војна и опсадата на Сараево, на пример. Нејзините есеи за фотографијата, културата и медиумите, сидата и болестите, човековите права, комунизмот и левичарската идеологија се сметаат за контроверзни, а таа е опишувана како „еден од најострите критичари на генерацијата“. Добитничка е на многу меѓународни награди и признанија.

Овдешните два есеи се преведени на многу јазици и продолжуваат да вршат огромно влијание врз размислувањето на медицинските професионалци и, пред сè, врз животот на многу илјадници пациенти и негуватели.

Поврзани продукти

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram