Нема производи.

Нема производи.

ГОЛ РУЧЕК – #5 Поткаст со Душко Крстевски и Венко Андоновски Постои ли денес занимање писател?

  /  Поткаст   /  ГОЛ РУЧЕК – #5 Поткаст со Душко Крстевски и Венко Андоновски Постои ли денес занимање писател?

ГОЛ РУЧЕК – #5 Поткаст со Душко Крстевски и Венко Андоновски Постои ли денес занимање писател?

 

 

Разговор со познатиот професор и писател Венко Андоновски. Во следниов час ќе зборуваме за тоа дали во Македонија постои професионалното занимање писател или е пропратна појава на другите секојдневни активности, околу смртта на лекторатите за македонски јазик, македонскиот јазик треба да има национален и државен третман на заштитен рис, околу хиперпродукцијата на „лесната белетристика“ и „смртта на сериозното издаваштво“…

 

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram