Нема производи.

Нема производи.

Рецензии

  /  Рецензии (Page 13)

    Во далечната 1762 година, руската кралица со германско потекло Екатерина Велика издала манифест со кој ги повикала Европејците да се населат на руска земја. Германските колонисти се населиле по должината на реката Волга, ја обработувале руската земја и ги задржале

    „Казабланка“ би можело да биде второто име на „Конци на судбината“. Овој смел и амбициозен роман на Марија Дуењас е посветен на тажната и несреќна историја на Шпанија од триесеттите и четириесеттите години на минатиот век. Времето на почетокот на бесмислената

    Дигресија од машкиот шовинизам, артикулација на половото изртување   „Книга за жената и нејзините големини. Преродбенички мадригал за откровението, за музикалноста изведена од тишината на судбините, за биежот скриен под топлите пазуви и непокорливата насмевка. Жена, толкување на корпулентноста на бремето.“     Романот е

    Приказната започнува со Лазар Отадески, сопственик на издавачка куќа што од прогресивна литературна резиденција на деведесеттите години денес се наоѓа на раб на пропаст. Лазар е меланхоличен и зачмаен лик, буквално препуштен на силата на ветерот. Живее во мал стан во

    „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски не е книга што се чита брзо. Па, затоа можеби ќе треба да си ја препрочитате како мене или, едноставно, да ми го послушате советот и бавно да ја дегустирате, зашто има многу

    Во оваа толку мала, а толку сурова книга секој еден збор е на место, а ништо не е како што треба. Насилство базирано на пол, убиец број еден на жените. Модри мајки, жени, ќерки, сестри, сосетки, познајнички

    Руан, северна Франција, годината е 1070. Во едно богато и благородничко семејство се раѓа Вигдис Аделаис, ќерка на потомок на викиншките воини. Расте и живее во добро и финансиски здраво семејство. Учи, се образова и се воспитува на начин што е

    Откривање на симболиката во романот „Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски преку значењето на имињата на ликовите во него https://nomads.mk/2021/01/09/nomads-recenzija-sfinga-na-gnevot/?fbclid=IwAR060z7E-GMtdPwZQ725b6YWU7_Zswc5z0bh7Gl_GiXoXFI-JhclBvFeB4U  

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram