Нема производи.

Нема производи.

Рецензии

  /  Рецензии

  СЕКВЕНЦИОНИРАНА ИМПРЕСИЈА ИЛИ ТЕЛЕГРАМСКА ПОРАКА ЗА ЧИТАТЕЛИ КОИ НЕ СЕ ПИСАТЕЛИ Се појави зборот и ги раскара луѓето! Затоа оваа импресија ќе ја читате наопаку. Оти често, сакајќи да кажеме нешто исправно – излегува наопаку. И обратно. Кажаното наопаку удира право во – целта.

  Сите книги на Софија Лундберј се прекрасни, полни со емоции, но оваа е посебна. Ни го открива трулиот дел од општествениот систем. Делот за кој никој не сака јавно да зборува. Во 70-тите години од минатиот век дрогата е распространета во

  Ова е неверојатна книга. Има неверојатна галерија на ликови. Приказни какви што може само да се видат во документарците како True Crimes, Unsolved Mysteries, Unexplained things, Criminally listed и слични канали и шоуа. Книга за сите заљубеници во серијалите за

  Епицентарот на неискажливата анхедонија (кон „Малиот Бог на земјотресот“ на Петар Денчев) Зборовите на луѓето губат значење кога празнините ќе се отворат. Кога копнежот ќе се повлече пред тишината, ќе се почувствува првото напукнување. Во пресеците меѓу ранливоста и отуѓувањето лежи генезата на

    Потребна ни е промена! Потребно ни е да се почувствуваме живи и дека конечно нашиот живот има некоја смисла. Овие мисли сигурно ни се свртиле нам на повеќето, балканците, а Кристина Гавран одлично тоа го испишала на хартија. Оваа приказна ќе

    Зборовите манипулираат со мислата, мислата со свеста.Тоа мајсторски го прави авторот Жан Илиески во своето дело „ЦИК-ЦАК КУ-КУ“. Илиески ни го доловува светот на авторот за време на пишување на некоја книга, светот што го опкружува во тој момент и

  Марина Стевковска „Утре е понеделник. Во понеделник ќе започнеме нов живот такви какви што треба да бидеме, а не какви што сме. Почнувајќи од понеделник, без исклучок, ќе направиме сè: ќе почнеме со диета, со вежбање, куќата ќе ја исчистиме како нова, ќе

  Седиш до човекот со кој си толку долго во брак и одеднаш ништо не чувствуваш. Празнина. Отуѓеност. Осаменост. Кога ли се случи ова? Како? Ова се првите зборови родени преку силни емоции, поттикнати од главните ликови Миа и Јан, кои ги

    Првата средба со Гузел Јахина ми беше со романот „Зулејха ги отвора очите“, а потоа дојде романот „Децата на Волга“ и двата романи ме воодушевија, прво од нејзиниот талент на пишување, едноставно, разбирливо,со чиста мисла, со убави описи и психолошко

  Психолошки роман со примеси на магичен реализам? Или семеен роман со елементи на трилер? Како многу други романи, така и романот „Пред поплавата“ на чешката писателка Ана Болава нема строга жанровска определба. Поделен на пет дела, романот е посветен на

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram