Нема производи.

Нема производи.

ГОЛ РУЧЕК – #6 поткаст со Душко Крстевски и Евгениј Водолазкин: (Нат)просечен читател е (нат)просечен писател?

  /  Поткаст   /  ГОЛ РУЧЕК – #6 поткаст со Душко Крстевски и Евгениј Водолазкин: (Нат)просечен читател е (нат)просечен писател?

ГОЛ РУЧЕК – #6 поткаст со Душко Крстевски и Евгениј Водолазкин: (Нат)просечен читател е (нат)просечен писател?

 

 

Колку неговата професионална работа како медиевалист му помага да ги креира приказните. Авантуристичките романи на средновековна Русија и дел од естетиката на руските реалисти, како изгледа листата со лектира на еден просечен руски ученик и студент, околу неговата споредба со Умберто Еко и „археологијата“ на руското православие во романите. Колку во Русија има Советска носталгија како пандан на Ју-носталгијата на балканските простори, ликот и трагиката на Брежњев…

 

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram