Нема производи.

Нема производи.

Студенти преведоа помалку познати текстови од Достоевски, можете да ги читате онлајн

  /  Вести   /  Студенти преведоа помалку познати текстови од Достоевски, можете да ги читате онлајн

Студенти преведоа помалку познати текстови од Достоевски, можете да ги читате онлајн

 

По повод 200 години од раѓањето на еден од најпознатите руски писатели од 19 век – Фјодор Михајлович Достоевски, Катедрата за славистика на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ и Рускиот центар при УКИМ организираа промоција на збирката студентски преводи „Проект Достоевски: 200 години“. Овој зборник е резултат на еден од најновите проекти на Катедрата за славистика и вклучува преводи на помалку познати текстови на писателот направени од студентите на катедрата со помош на наставниот кадар. Зборникот е бесплатно достапен на линкот: https://bit.ly/3BTzIFG.

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram