Нема производи.

Нема производи.

Книги за деца Tag

  /  Posts tagged "Книги за деца"

1. Како започна со илустрации? Кој беше првиот мотив и инспирација? Започна како идеја, нешто што ние би можеле да им го дадеме на децата. Писателот имаше свои визии и јас свои, па ги комбиниравме за да го направиме финалниот производ.

    „Дајте му слободен избор на детето, тогаш ќе се чувствува важно.“   Сме навикнале на вообичаени книжeвни формати, во кои авторот ни ја сугерира приказната и текот на нејзиното дејство. Но дали досега сте сретнале сликовница без текст? Токму овие неми книги

    Најпрво, психолошкото градиво е приспособено на детската зрелост, нема непотребно и извештачено искористени зборови што и самите родители би биле во искушение да ги пребаруваат низ речникот. Го нема ни неконтролираното истекување на нецензурирана нарација, со која се соочуваме низ

    Читањето не е само запловување во различни светови и туѓи приказни. Читањето е доживување, созревање, уживање, самоспознавање, клуч кој го отвора умот и патоказ кон улов на слободата. Читањето не е задолжително. Читањето е љубов за која никогаш не е

    14 декември 2020, Скопје – Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со особено задоволство објавува дека од денеска во продажба излегуваат четири нови книги за деца. Станува збор за прекрасни илустрирани изданија за читатели од различна возраст, кои се идеален избор

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram