Нема производи.

Нема производи.

македонски авторки Tag

  /  Posts tagged "македонски авторки"

      Која беше инспирацијата да ја напишете оваа книга? Дали подолго време ја носевте приказната во себе или идејата дојде спонтано? Д.П: Инспирацијата повеќе би рекла дека беше поттикната од револт поради отсуството на женски имиња во нашиот книжевен, културен и

        Неодамна се одржа промоцијата на вашата книга „Сонцето под земја, кралството над него“. Какво е чувството по објавувањето на првата книга и какви ви се впечатоците по убавата промоција? Е.Б: Сè помина како во сон, вистинско волшепство. А чувството

      Имав чест да ја прочитам Succubus уште пред да се испечати и задоволство да бидам меѓу првите што сведочат на оваа „приказна за вештерки“ напишана на македонски јазик. Можеби не е прва - жените во македонската литература се често

    1. Покрај тоа што вашата книга доживеа ново издание, какви други успеси ви има донесено во периодот од првото издание досега? Новите изданија на книгите Санитарна енигма (2020) и Комунистичка интима (2021) ми донесоа лична и професионална радост. Лично ми

      1. Покрај тоа што вашата книга доживеа ново издание, какви други успеси ви има донесено во периодот од првото издание досега? Верувам дека за авторот нема поголем успех и радост од задоволни читатели до кои авторот допрел на начин на

    1.Покрај тоа што вашата книга доживеа ново издание, какви други успеси ви има донесено во периодот од првото издание досега? Бескрајно ме радува тоа што постојано добивам пораки на социјалните мрежи и на Goodreads од сосема непознати луѓе што ја

    1. Покрај тоа што вашата книга доживеа ново издание, какви други успеси ви има донесено во периодот од првото издание досега? Месецов точно една година како излезе второ издание на мојата книга „Не правете им сенка на гробовите“, можам да

           1. Покрај тоа што вашата книга доживеа ново издание, какви други успеси ви има донесено во периодот од првото издание досега?  Додека ја пишував книгата, верував дека имам јасна слика за профилот на луѓе што би ја прочитале. Имав

  Ова лето читајте македонски автори. Читајте ги најчитаните! „Антолог“ планира да ги посвети следните неколку недели на зголемена промоција на домашни автори и дела од сите жанрови и видови (проза, поезија, книжевност за деца, специјални изданија). Акцијата е дел од долгогодишниот

    Во чест на Денот на жената и борбата за правата на жената, прашавме неколку наши авторки – вистински силни женски гласови, за жените што ги инспирираат во творештвото и воопшто во животот. Сигурни сме дека нивните одговори ќе бидат доволно

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram