Нема производи.

Нема производи.

Наборите и затегнувањата на времето

  /  Од медиумите   /  Наборите и затегнувањата на времето

Наборите и затегнувањата на времето

(Кон романот „Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски во издание на Антолог, Скопје, 2020) 

„Романот „Скриени желби, немирни патувања“ говори за една битка со денот и ноќта, за една залудна кохабитација со времето и со просторот, за една глобална траума која веќе одамна не е индивидуална, за една лоша рефлективна дигестија во која судбините редовно имаат трагичен крај, за една урбана рапсодичност од која токму желбите за кои говори тој во него остануваат како обриси на неслучен реалитет, а духовниот опстанок исушен екстракт од солзи и пот.“

Наборите и затегнувањата на времето | Култура (kultura.mk)

Автор: Сашо Огненовски

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram