Нема производи.

Книжевни разговори… со Анде

  /  Поткаст   /  Книжевни разговори… со Анде

Книжевни разговори… со Анде

 

 

Буккастот (bookcast) Книжевни разговори… со Анде е неделна поткаст-емисија, чија прва сезона започна да се емитува на 23.11.2020 година. Водител на емисијата е писателот Анде Јанков од Велес. Емисиите премиерно се споделуваат секој понеделник од 21 часот на неговата интернет-страница.

Идејата зад емисијата првично е развивање на културата на слушање поткасти на нашите простори, бидејќи овој буккаст е во првите десетина поткасти што воопшто се емитуваат во Македонија. Втора цел на поткастот е доближување на домашните автори и книжевни творци до читателската публика, како на постојните така и некои автори што допрва ќе се појавуваат на домашната сцена. Преку еден неформален разговор со гостите, целта е слушателите подобро да се запознаат и со приватните животи на своите омилени домашни автори и, секако, да слушнат нешто повеќе околу самото нивно творештво.

Покрај автори, замислата е повремено како гости да се јавуваат и поединци од самите издавачки куќи, во кои тие би зборувале за тековните акции или пак за проектите што ги планираат во иднина. На тој начин, преку вклучување и на читателската публика од поголемиот број книжевни групи на „Фејсбук“, идејата да се создаде една супкултура што со нетрпение би ги очекувала понеделничките вечери, кога читателите би одвоиле половина час од своето време за да ја слушнат последната епизода од самиот поткаст и да се информираат за последните новости на книжевната сцена во Македонија.

 

Напиши коментар

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram