Нема производи.

Нема производи.

рецензија од прв читател Tag

  /  Posts tagged "рецензија од прв читател"

  Епицентарот на неискажливата анхедонија (кон „Малиот Бог на земјотресот“ на Петар Денчев) Зборовите на луѓето губат значење кога празнините ќе се отворат. Кога копнежот ќе се повлече пред тишината, ќе се почувствува првото напукнување. Во пресеците меѓу ранливоста и отуѓувањето лежи генезата на

ПРАТИ МИ ЈА ЛОКАЦИЈАТА НА СЛОБОДАТА! (кон романот „Кај човека сè мора да е прекрасно“ од Саша Маријана Залцман)   „Плачеа, ама не сакаа да покажат слабост. Социјалистички воспитани. Кога си преплавен со емоции, на сите им покажуваш дека си многу повреден, но

    Трета книга од македонскиот автор Петар, која подеднакво ме импресионира како неговата претходна книга со наслов “Храмот на Натписите”. Крими-трилер каде што имаме присутен генијален и методичен негативец како и подеднакво способен тим од оперативци од тајната полиција на Италија.

Бранко Росиќ: " Ако некој и мислел дека нашите несреќи се минливи, овој млад актер ни посочи дека се потекнува од нашиот менталитет и дека работите од историјата се повторуваат и не ни дозволуваат да се поместиме, туку целото општество се

    Еден од моите омилени серијали СЕКТОРОТ Q (сектор за нерешени случаи), кој е оформен за да му најдат работно место на детективот Карл Морк, кој се враќа на работа по подолго отсуство, поради престрелка во која едниот од неговите колеги

    Колку една книга може да ни ги пренесе обичаите на еден народ? Колку една приказна може да нè поврзе со страдањата на робовите што се ослободени пред стотина години? Колку вербата за подобро утре може да нè води низ животот?

      ЗА СОВРШЕНИОТ ЧИТАТЕЛ И ОБИДОТ ДА СЕ ПРЕПОЗНАЕ ТОА   Гиљермо Мартинес е веќе добро познат на нашата читателска публика – во издавачката куќа „Антолог“ се објавени неговите романи „Оксфордски убиства“, „Бавната смрт на Лусијана Б.“, „За Родерер“, „Жената на маестрото“, а

    Ја здогледуваш фината текстура на ѕидот од борови штици, намирисуваш траги од чадот на логорски оган во својата коса и знаеш дека си тука. Кампот „Најтингејл“. Сè започнува со тоа што Ема се присетува на времето кога се наоѓа во

    „Преживеаните девојки“ од Рајли Сејгер е многу впечатлив и мистериозен роман, кој нуди вртоглава приказна што успева да го држи читателот во неизвесност од првата страница. Романот детално истражува студен настан што го преживеале три жени, уште наречени и „преживеаните

      „Мутации“ е едно интертекстуално ткаење, модерен и антропоморфен поглед на веќе постоечки текстови од европската литература. Седумте раскази и едната поема се всушност „мутации“ на веќе постоечки литературни дела. Френсис Кирпс ги враќа на сцена ликовите од  текстовите на Вирџинија

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.

    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram