Нема производи.

Јуни 2020

  /    /  Јуни (Page 4)

Во изданието на „Клуб на обожаватели“ на македонски јазик преводот од хрватски е дело на Владимир Јанковски, а графичкото уредување е на Марко Трпески. Книгата е објавена во рамките на проектот „Читаме заедно!“ со поддршка на програмата „Креативна Европа“ на

Издавачката куќа „Антолог“, пак, со почетокот на летото за своите читатели, има подготвено повеќе изненадувања. „Во тек е акција со 20% попуст на сите изданија на ‘Антолог’ во 20 града низ Македонија, а до крајот на јуни секој што ќе

    Излегува од печат уште едно маестрално дело на Амоз Оз во кое доаѓаат до израз неговата генијалност и проучување на човечкиот ум со сите противречности. Романтичен и трогателен, ова е роман полн со меланхолија, но и со хумор и мудрост,

    Брутална епска приказна за судирите помеѓу Хуроните и Ирокезите во 17 век која на моменти делува како канадски пандан на „Војна и мир“. Густо, возбудливо и историски значајно.   Дали суровата уметност може да биде истовремено и убава? Дали историски роман кој

    Во 1940 година, деветнаесетгодишната Вивијан Морис е исфрлена од колеџот на кој студира. Таа не се интересира за студирањето, па нејзините богати родители ја испраќаат во Менхетн да живее со нејзината тетка Пег, која е сопственик на театар наречен Лили

    Букстар 2019 9 октомври, Матка Интервју со Кадер Абдолах Кофинансирано од програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија БА: Иако не пишувате на Вашиот мајчин јазик, се чини дека сите Ваши книги оддаваат топол дом за многу ирански емигранти. Какви реакции добивте од Вашите ирански

    Иако ова интервју е посветено на романот „Човекот по име Уве“, одговорите на Фредрик Бакман се прилично опширни и всушност се однесуваат на сите негови романи. Покрај тоа, неговите интервјуа се ретки, па секоја можност да слушнеме нешто од него

    Букстар 2019, 9 октомври, Матка Интервју со Слободан Шнајдер БА: Дали луѓето можат да се соочат со своите гревови? СШ: Па, видете, Крлежа се соочил со распадот на својата Утопија. Но, тоа е распад, а не е гревот на Крлежа, сигурно. Тој не ја

    Претпоставувам дека на сите читатели им се случува нагонски да се вљубат во некој автор или авторка. Го уочуваш тоа кога ќе забележиш дека имаш потреба да ја слушнеш бојата токму на нивниот глас, да продреш во нивната специфична имагинација,

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.
    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram