Нема производи.

рецензија Tag

  /  Posts tagged "рецензија"

  Уште едно дело во издание на Антолог кое го вбројувам во фолдерот - Моќно и незаборавно! Оваа неверојатна приказна ќе ве распарчи и ќе ве принуди да се соочите со тешки прашања за вашите сопствени односи со вашите родители, деца, соседи

      Интересна и необична збирка раскази кои никако не се за на плажа, и покрај тоа што сме лето.  Расказите на оваа авторка се мошне искрени, длабоки а во одредена доза сурови.  Авторката Ополскаите обработува тематика во која сите се пронаоѓаме

    Знам! И мене насловот веднаш ме предизвика! Овде ќе ги најдете одговорите на прашањата за егото, неговата контрола, потребата да се има  и најважното - како егото да не се претвори во ароганција, самобендисаност и гордост. Низ низа примери од успешни и

    "Животот е прекрасен, подмолен и многу краток" -  Чернобилска молитва од Светлана Алексиевич. Чернобилска молитва е чудесна и потресна книга за личните соочувања на луѓето погодени од најголемата нуклеарна катастрофа во историјата на човештвото. 26 април 1986 година, Чернобил. Сведоштво од

    Колку исчезнувањето на некоја драга личност за нас би можела да влијае на нашиот понатамошен емоционален развој и соочување со она што останало од него, е токму овој роман на Надја. Главниот лик Ида Лаквидара секој ден живее со болката и

    „Сега знам дека насилство има и во молчењето, дека тоа понекогаш е невидливо со голо око. Насилството е времето што ги затскрива раните, што ги поврзува деновите еден за друг, насилството е неможноста да се врати времето назад. Насилството е

    Ахмет Умит добро го владее наративното надградување на трилерот. Им бега на крутите и вообичаени стандарди што се обидуваат да го наметнат трилерот како стилски инфериорен жанр, во однос на драмата, на пример. Но тој толку добро си игра со

„Во туѓа земја“ е едно поинакво дело од досега познатите „Совршената дадилка“ и „Во градината на ѕверот“ на Лејла Слимани на македонскиот пазар. Жанровската разновидност на делата на Слимани ни ја доловува преводот на Владо Ефтимов. Зборовите на Слимани се

    Кон романот „Измиен грев“ од Сара Омар   Во што е суштината на човековото постоење? Поточно, како може да ја одгатнеме содржајноста на срцевината на постоењето? Колку зрнца песок се потребни за да се исчисти гревот нанесен од лоша мисла или потег? Има

    Што се случува со човекот кога ќе слушне дека смртта му е блиску? Секоја единка, во зависност од внатрешниот механизам на функционирање, би реагирала на различен начин, но стравот од соочувањето со смртта веројатно кај сите го вади на површина

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.
    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram