Нема производи.

создаденовоевропа Tag

  /  Posts tagged "создаденовоевропа"

Роман за опојната привлечност на непознатото, роман за љубовта и пријателството, за потрагата по дом, за неможноста на простувањето, за апсурдот на заборавот, за отсуството како судбина и пред сè роман за утописката (не)моќ на зборот.     Издавачката куќа Антолог од Скопје со

    „Девојката Смрт“ може да се чита како семеен роман, како роман-студија за самоубиствата, како психолошко-контемплативен роман, како роман за девојка која и покрај тешката реалност сака да живее.   22 февруари 2023   Издавачката куќа Антолог од Скопје со големо задоволство соопштува дека во

  . 5 декември 2022 Издавачката куќа Антолог од Скопје со големо задоволство соопштува дека во рамките на проектот  СОЗДАДЕНО ВО ЕВРОПА: МОЌТА НА РАЗЛИЧНОСТА ја објави книгата:   „ПЧЕЛНО СЕМЕЈСТВО“ ОД АЊА МУГЕРЛИ Книгата „Пчелно семејство“ е збирка од седум раскази. Секој расказ застапува одреден обред или обичај од

    Некои спомени болат како да се случиле вчера Роман за една болна вистина што боли што е токму вистина и не може никако да стане лага. Во еден внатрешно хомоген свет каде што луѓето квалитативно не се разликувват едни од други, постојат

    12 октомври 2022 Издавачката куќа Антолог од Скопје со големо задоволство соопштува дека во рамките на проектот СОЗДАДЕНО ВО ЕВРОПА: МОЌТА НА РАЗЛИЧНОСТА ја објави книгата: „НЕВИДЛИВ“ ОД ЕЛОЈ МОРЕНО Училишното насилство отсекогаш било присутно меѓу нас, но овој роман е напишан сега

    Издавачката куќа Антолог од Скопје со големо задоволство соопштува дека со објавувањето на книгата „ГОЛЕМАТА ФАБРИКА ЗА ЗБОРОВИ“ – ЗАПОЧНУВАМЕ НОВА АГЕНДА ЗА ОДГОВОРНО ОДНЕСУВАЊЕ КОН ПРИРОДАТА Проектот СОЗДАДЕНО ВО ЕВРОПА: МОЌТА НА РАЗЛИЧНОСТА предвидува програма за одговорно однесување кон

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1 +389 2 3201 007 poddrska@antolog.mk

Пријави се за Антолог билтен за новости.

Дознај кои се најнови книги, понуди, попусти и друго


    Потврдувам дека сум постар од 16 години.
    YouTube
    LinkedIn
    Share
    Instagram