Корисничка поддршка:
Македонски English

Клипинг 2018

Нова Македонија, 10.7.2018

Романот „Просечен индекс на среќата“ на македонски

 

Макфакс, 10.7.2018

„Антолог“ го објави романот „Просечен индекс на среќата“, добитник на европската награда за книжевност

 

Вечер, 9.7.2018

Нова книга: “Просечен индекс на среќата” на македонски

 

Република, 9.7.2018

„Антолог“ го објави романот „Просечен индекс на среќата“ која ја доби Наградата за литература на ЕУ за 2015

 

МИА, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

Независен, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

Опсервер, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

Студенти, 9.7.2018

Нов роман на „Антолог“ – „Просечен индекс на среќата“ од португалецот Давид Машадо

 

Плус инфо, 9.7.2018

Нов роман на „Антолог“ – „Просечен индекс на среќата“ од португалецот Давид Машадо

 

А1 он, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

24 вести, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

Стандард, 9.7.2018

Португалскиот роман „Просечен индекс на среќата“ преведен на македонски

 

Макфакс, 3.7.2018

„Бегство од рајот“ – најнова книжевна биографија на Лав Толстој

 

Пост.мк, 3.7.2018

„Бегство од рајот“ – најнова книжевна биографија на Лав Толстој

 

Либертас, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Мак прес, 2.7.2018

РУСКИОТ РОМАН „ЛАВ ТОЛСТОЈ: БЕГСТВО ОД РАЈОТ“ ПРЕВЕДЕН НА МАКЕДОНСКИ

 

Опсервер, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Нова Македонија, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Република, 2.7.2018

„Антолог“ ја објави најновата книжевна биогарфија на Лав Толстој „Бегство од рајот“

 

Плус инфо, 2.7.2018

„Бегство од рајот“ најнова книжевна биографија на Лав Толстој

 

А1 он, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

МИА, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Сител, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

24 вести, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

1 тв, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Локално, 2.7.2018

РУСКИОТ РОМАН „ЛАВ ТОЛСТОЈ: БЕГСТВО ОД РАЈОТ“ ПРЕВЕДЕН НА МАКЕДОНСКИ

 

Стандард, 2.7.2018

Рускиот роман „Лав Толстој: Бегство од рајот“ преведен на македонски

 

Охрид скај, 2.7.2018

„Бегство од рајот“ најнова книжевна биографија на Лав Толстој

 

Нова Македонија, 26.6.2018

Ќе ја читаме „Лисица“ од Угрешиќ на македонски

 

Макфакс, 26.6.2018

Романот „Лисица“ од хрватската авторка Дубравка Угрешиќ објавен на македонски

 

Пост.мк, 26.6.2018

Романот „Лисица“ од хрватската авторка Дубравка Угрешиќ објавен на македонски

 

Вечер, 25.6.2018

“Лисица” нова книга од Дубравка Угрешиќ на македонски

 

Република, 25.6.2018

„Антолог“ ја објави книгата „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ

 

Опсервер, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

Рипост.мк, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

Сител, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

МИА, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

Плус инфо, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

Либертас, 25.6.2018

Романот „Лисица“ од Дубравка Угрешиќ преведен на македонски

 

Вечер, 20.6.2018

Книга: “Лисица“ – пресметка со современата книжевна сцена

 

Макфакс, 20.6.2018

Театарска промоција на книгата „Го силувавме ежот“

 

Пост.мк, 20.6.2018

Театарска промоција на книгата „Го силувавме ежот“

 

Нова Македонија, 19.6.2018

Промоција на книгата „Го силувавме ежот“

 

Вечер, 18.6.2018

Театарска промоција: “Го силувавме ежот”-книга од Анѓеловски

 

Република, 18.6.2018

Театарска промоција на книгата „Го силуваме ежот“ од Марјан Анѓеловски

 

Радио МОФ, 18.6.2018

Tеатарска промоција на книгата „Го силувавме ежот“

 

Република, 13.6.2018

Промоција на две обновени изданија на Лилјана Дирјан

 

Независен, 13.6.2018

Постхумно обновени две книги од Лилјана Дирјан

 

Макфакс, 30.5.2018

Промоцијата на новата поетска збирка на Ана Голејшка – „Напишан дом“

 

Вечер, 29.5.2018

Промоција: “Напишан дом“ од Ана Голејшка

 

Радио Слободна Европа, 29.5.2018

Голејшка: Убаво е кога песните извираат и стигаат до публиката

 

МКД, 29.5.2018

Промоција на книгата „Напишан дом“ од Ана Голејшка

 

Република, 29.5.2018

Промоција на „Напишан дом“ од Ана Голејшка и нови поетски збирки во едицијата „Огнови“

 

Радио МОФ, 28.5.2018

Промоција на книгата „Напишан дом“ од Ана Голејшка

 

Вечер, 22.5.2018

Нова книга: “Историја на порнографијата“ – сеќавања за екс ЈУ

 

Макфакс, 22.5.2018

„Историја на порнографијата“ ја оживува Југославија на книжевните страници

 

Република, 21.5.2018

„Антолог“ ја објави „Историја на порнографијата“ од хрватскиот писател Горан Трибусон

 

Либертас, 21.5.2018

„Историја на порнографијата“ од Горан Трибусон

 

Плус инфо, 21.5.2018

„Историја на порнографијата“ од Горан Трибусон

 

Охрид скај, 21.5.2018

„Историја на порнографијата“ од Горан Трибусон

 

Нова Македонија, 17.5.2018

„Последниот чувар на островот Елис“ на македонски

 

Вечер, 16.5.2018

Наградуван француски роман: “Последниот чувар на островот Елис” на македонски

 

Нова Македонија, 19.4.2018

„Апнеја“ од Италијанецот Лоренцо Амури на македонски

 

1 тв, 19.4.2018

„Апнеја“ – трагичен автобиографски роман на Лоренцо Амури

 

Република, 18.4.2018

„Антолог“ го објави автобиографскиот роман „Апнеја“ од Лоренцо Амури

 

Макфакс, 18.4.2018

Објавен автобиографскиот роман „Апнеја“ од Лоренцо Амури

 

Денар, 18.4.2018

Објавен автобиографскиот роман „Апнеја“ од Лоренцо Амури

 

Нова Македонија, 4.4.2018

Едно од книжевните откритија во Исланд на македонски

 

Вечер, 4.4.2018

Книга:”Стаклената градина” – приказна за малите, но извонредни нешта

 

1 ТВ, 3.4.2018

Исландското книжевно откритие Олафсдотир на македонски јазик

Номадс, 3.4.2018

Објавен романот „Стаклената градина“

 

Република, 2.4.2018

„Антолог“ го објави романот „Стаклената градина“ преведен на 26 јазици

 

Вечер, 27.3.2018

Нова книга ”Пасија по Г.Х” од најтаинствената писателка на 20. век…

 

МКД, 26.3.2018

„Антолог“ го објави култниот роман „Пасија по Г. Х.“ од Кларис Лиспектор

 

Република, 26.3.2018

„Антолог“ ја објави „Пасија по Г. Х.“ од бразилската писателка Кларис Лиспектор

 

Номадс, 26.3.2018

 

Преведен култниот роман „Пасија по Г. Х.“ од Кларис Лиспектор

 

 

Макфакс, 26.3.2018

Култниот роман „Пасија по Г.Х.“ од бразилската писателка Кларис Лиспектор објавен на македонски јазик

 

Охрид скај, 26.3.2018

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со огромно задоволство го најавува објавувањето на романот „Пасија

 

Номадс, 20.3.2018

Две интересни промоции на книги од македонски автори

 

МКД, 20.3.2018

„Антолог“ оваа недела ќе ги промовира книгите „Инспирирај се за промени“ и „УБК одблизу“

 

Вечер, 20.3.2018

Книжевна промоција: “Инспирирај се за промени” од Мила Виклео

 

Република, 20.3.2018

„Антолог“ ќе промовира две книги од македонски автори

 

Плус инфо, 20.3.2018

„Антолог“ ќе промовира две книги од македонски автори

 

Номадс, 7.3.2018

Преводи на три книги од современи чешки автори

 

Република, 7.3.2018

„Антолог“ објави три книги од современи чешки автори

 

МКД, 7.3.2018

„Антолог“ објави преводи на три книги од современи чешки автори

 

Република, 1.3.2018

Ана Бучевиќ доаѓа во Скопје

 

Макфакс, 1.3.2018

Ана Бучевиќ доаѓа во Скопје

 

Номади, 1.3.2018

Ана Бучевиќ доаѓа во Скопје

 

Таратур, 1.3.2018

Конечно Ана Бучевиќ доаѓа во Скопје!

 

Номадс, 27.2.2018

Објавена книгата „УБК одблизу“ од Љубен Конески

 

Вечер, 27.2.2018

Објавена книгата „УБК одблизу – сеќавање на едно време“ од Љубен Конески

 

МКД, 26.2.2018

„Антолог“ објави автентична збирка на лични сведоштва со наслов „УБК одблизу“ од Љубен Конески

 

Република, 26.2.2018

Објавена првата книга која ги открива тајните на службениците за безбедност „УБК одблизу“ од Љубен Конески

 

МИА, 26.2.2018

<