Корисничка поддршка:
Македонски English

Книжевен Центар

Книжевен центар АНТОЛОГ

ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок. 1

1000 Скопје

Република Македонија

Дебар Маало е познато е по градската култура, еснафите, веселите боеми, стилот, архитектурата на старите куќи. По близината до најголемиот парк во Македонија и до Универзалната сала. Ова старо скопско маало е најинспиративното парче од душата на градот. Токму затоа, децата и возрасните, тинејџерите и вечно младите, може да нè посетат во потрага по својата омилена приказна. Интимно и оригинално катче, кое во своето функционирање нуди внимателно одбрана листа на специјални настани и омилени книги. Вистинско место за бегство од метежот. „Можеби се прашувате од каде идејата да отвориме книжевен центар кој не е во строгиот центар на градот? Ако размислите, ќе заклучите дека токму најважните нешта во животот – мудроста, карактерот, љубовта, вистинскиот пријател, ретко ни биле на дофат на раката. Тоа е и нашата философија. Како кога на драгите луѓе им велите „За тебе би отишол до крајот на светот!“ Просторот е обмислен и реализиран во соработка со Анета Попова.